Motoroptimering i Umeå

Motoroptimering är ett sätt att få ut mer prestanda av din bil och du bidrar dessutom till en bättre miljö. I de flesta fall leder nämligen motoroptimeringen till lägre bränsleförbrukning. Detta alternativ kommer ofta lite i skymundan när det kommer till bilars miljöpåverkan!

Läs mer

Varför göra en motoroptimering?

Oftast är debatten om bilutsläpp något som bara diskuteras kring nybilsproduktionen. Det kan ha kommit ut en ny modell på marknaden som släpper ut rekordlåga nivåer eller så går bilen helt på el. En viktig aspekt som ofta glöms bort är alla befintliga bilar som rullar på vägarna i Sverige. Vi pratar alltså om nästan fem miljoner bilar! På dessa bilar finns det mycket att jobba på.

Miljövinst

Motoroptimering går ut på att optimera bilens motor så att du får ut mer av potentialen. När motorn är i sitt bästa jag och är inställd på din typ av körning blir följden att bränsleförbrukningen går ner. Det finns alltså klara miljöfördelar med att göra en motoroptimering. Något som vi också vill lyfta fram när vi pratar bilkörning och miljö är att din körteknik också har direkt påverkan på utsläppen. Kolla närmare på 10 tips för miljöanpassad körning.

Anpassning

Själva grundtanken vid motoroptimering är att få till en effektiv förbränning - utifrån din körstil. Motorn ”utnyttjas” på ett mer fördelaktigt sätt, jämfört med den grundinställning som bilen kommer med från fabriken. Förbered dig genom att reflektera över dina körvanor!

Hur går det till?

Optimeringen görs digitalt i motorstyrenheten. Motorns effekt och vridmoment är nyckeln i optimeringen som skräddarsys efter dina behov och önskemål. Här kan du läsa mer om motorns effekt och vridmoment. På länken kan du också läsa mer ingående om hur motoreffekt mäts.

Nytta och nöje

Nu när vi lagt fokus på miljövinsten med att optimera motorn efter din körning måste vi såklart lyfta fram körglädjen. En finjusterad motor bidrar till en ökad effektivitet och prestanda som du kommer ha mycket glädje över på vägarna.

De allra flesta som kör sin optimerade bil för första gången ställer sig frågan ”varför kom den inte såhär från start!?” med ett leende på läpparna. Njut av ett roligare fordon!

Umeå – motoroptimering är möjligt här!

Det finns såklart möjlighet för motoroptimering i Umeå. Vi rekommenderar att du vänder dig till en verkstad som lämnar motorgarantier och en nöjdkundgaranti. Det tyder på en serviceinriktad inställning som sätter kundens behov i centrum.

På Mekonomens verkstad i Umeå kan du göra en professionell motoroptimering. De har samarbete med OptiOne (f.d. AutoStable) som är en uppskattad och trovärdig aktör som finns över hela Sverige. Deras goda rykte visar sig på deras höga snittbetyg på Reco.se.

Fler fordon än bilar kan optimeras

Det är inte bara bilar som kan motoroptimeras. Även lastbilar, traktorer och båtar med mera kan få reducerad bränsleförbrukning genom motoroptimering.